Vernieuwing de Nijverheid

Welbions gaat een stukje van de Nijverheid vernieuwen. 107 woningen aan de Mariastraat, Geerdinksweg, Krabbenbosweg en Wilderinksstraat maken plaats voor 102 nieuwe woningen.

We bouwen op ongeveer dezelfde plek woningen terug. De uitstraling van de woningen past bij de kenmerken van de Nijverheid. We behouden en versterken de tuindorpachtige sfeer. U kunt hierbij denken aan de schuine pannendaken, schoorstenen en kleine dakkapellen.


Mix van huur- en koopwoningen

In dit plan zetten we in op een mix tussen betaalbare huur, duurdere huur en koop. We willen in onze wijken graag verschillende soorten woningen bouwen. Dit plan bestaat uit koop– en huurwoningen voor gezinnen, levensloopbestendige huurwoningen voor senioren en kleinere types huurwoningen voor starters. In totaal bouwen we 64 sociale huurwoningen, 15 vrije sector huurwoningen en 23 koopwoningen.

Koopwoning

De verkoop van de koopwoningen was in december 2023. Meer informatie over de koopwoningen vindt u op www.wonenindenieuwenijverheid.nl.

De Nieuwe Nijverheid wordt een gezellige groene wijk en ook de prijzen maken het wonen er aantrekkelijk. Een eengezinswoning is te koop vanaf € 285.000,- v.o.n. De eengezinswoning heeft drie comfortabele woonlagen tot uw beschikking.

Huurwoningen

De huurwoningen worden verhuurd via www.woninghuren.nl. In de planning onderaan de pagina ziet u de voortgang van de bouw. We verwachten dat de woningen eind 2025 online komen. Via deze website en onze Facebook pagina houden we u op de hoogte.

Parkeren

Buurtbewoners gaven aan dat er behoefte is aan meer ruimte en groen in de Mariastraat. Daarom worden de tuinen in de buurt kleiner en komen er aan de Mariastraat minder parkeervakken aan de weg. Achter de woningen komt een parkeerterrein waar bewoners en bezoekers hun auto kwijt kunnen.

Circulair bouwen aan de Wilderinksstraat

In dit project hergebruiken we houten balken en gevelstenen voor de 10 woningen aan de Wilderinksstraat. Die materialen halen wij uit de woningen die gesloopt worden. Dit noemen we circulair bouwen. Een duurzame manier van nieuwbouw.

Planning

Begin november 2023 is de omgevingsvergunning bij de gemeente ingediend. De vergunning is inmiddels verleend.
Daarnaast is een ontheffing nodig in het kader van de wet natuurbescherming. Deze ontheffing is verleend door de Provincie Overijssel.

Midden oktober starten we met de bouw van de 102 woningen.