Over Welbions

Welbions: oog voor haar huurders en blik op de wijk

Wij doen wat nodig is voor onze huurders en voor onze buurten en wijken. Hoe we dat doen? Voor een deel van onze woningen vragen we bijvoorbeeld flexibele huur. Verdien je minder, dan betaal je minder en verlagen we de huur. Onze woningen zijn na groot onderhoud duurzamer en hebben dan minimaal energielabel B. Wanneer regels of procedures in de weg staan, zoeken we samen met de huurder naar een oplossing. We zijn eerlijk; we zeggen soms 'nee' als dat nodig is en leggen uit waarom iets niet kan.

Een fijn thuis is meer dan alleen een goede woning
Iedereen heeft recht op een goede woning waarin je je prettig en thuis voelt, in een buurt die schoon, heel en veilig is. Welbions is er om dit mogelijk te maken voor mensen met een lager inkomen. Samen met huurders en onze samenwerkingspartners werken we aan gemengde en vitale buurten en wijken.

Hengelose Es Noord, gebouwd in de jaren zestig, bestond oorspronkelijk alleen uit sociale huurwoningen. Tien jaar geleden werd duidelijk dat de wijk er niet zo goed voor stond. Veel huizen waren slecht geïsoleerd en hadden last van vocht- en tochtproblemen. Ook aan de openbare ruimte mankeerde nogal wat. Het gevolg was dat bewoners zich niet altijd veilig voelden op straat. "Maar ze bleken ook trots op hun wijk", heeft Eric Klein Willink van Welbions als wijkcoach gemerkt. "Er is altijd een bepaalde verbondenheid gebleven." Toch moest er iets gebeuren en alleen groot onderhoud zou onvoldoende zijn. Er moest meer variatie in de wijk komen: een gezonde mix van betaalbare huur-, iets duurdere huur- én koopwoningen. De verbeteringsplannen betekenden de sloop van 235 woningen, waaronder de flat aan de Jacob Marisstraat. In totaal zijn 700 woningen aangepakt en is voor ruim 20 miljoen euro geïnvesteerd. "De wijk is groener, veiliger en vitaler geworden", zegt programma-ontwikkelaar Rik Gockel van woningcorporatie Welbions.

Noaber voor jou en je buurt!
Welbions is de enige woningcorporatie van en voor de gemeente Hengelo en Borne. 1 op de 4 inwoners woont in een woning van Welbions. Woningzoekenden en huurders zijn op ons aangewezen. Van deze positie zijn we ons bewust en daar handelen we ook naar. Wij willen dat onze huurders ons waarderen als betrokken mensen waar je van op aan kunt. Een noaber voor jou en je buurt!

"Hoe krijg ik mijn energierekening omlaag? Heeft het zin om zonnepanelen te plaatsen? Wat is de winst van dubbelglas? Energiecoaches Roy en Nicole adviseren huurders van Welbions over het duurzaam maken van hun woning.

Samen kom je verder
Wij zijn betrokken bij onze huurders, onze stakeholders en bij elkaar. We geloven in samenwerken. Ons werk doen we vanuit ons hart en met ons hoofd: met passie en zakelijkheid. We denken verder en zien kansen. Medewerkers tonen lef, nemen initiatief en delen naast 'werkplezier' de waarden betrokkenheid, realisme en samenwerken.

Welbions neemt deel aan een experiment om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Dit experiment wordt ondersteund vanuit Platform 31. We werken hierbij samen met Wijkracht en Carint Reggeland. Aan de hand van het thema ‘Langer zelfstandig wonen’ kijken we hoe onder andere doorstroming het langer zelfstandig wonen van ouderen kan bevorderen. Wijkracht en Carint Reggeland hebben hierin een signaleringsfunctie naar bewoners toe. We hopen hiermee mensen een stuk bewustwording af te geven voor het wonen in de toekomst. Doorstroming betekent overigens niet alleen maar ouderen begeleiden naar een kleinere, gelijkvloerse woning. We kijken ook naar mogelijkheden om jonge gezinnen naar grotere woningen door te laten stromen.

Lees ons Koersplan eens door als je meer wilt weten. Hierin staat waar Welbions de komende jaren voor moet staan en voor moet gaan.